Organisatie
Praktijk Saskia van Noort
Psychosociale, EMDR, Gezin en Relatie therapie
Scenario
- Omschrijving patient/client
Man 54, ernstige traumata in de jonge jeugd, geblokkeerd en angstig.
- Welk doel is gesteld voor het gebruik van VRelax?
De afgevlakte houding van client in combinatie met medicatie waardoor hij slecht/niet bij zijn gevoel kon komen.
- Waarom is VRelax gekozen als medisch hulpmiddel?
Ter ondersteuning bij het omgaan met de stressvolle situatie, de overheersende angst(en), en het doorbreken van het verdriet.
De inzet van VRelax
- Hoe is VRelax ingezet in de organisatie?
Begeleid. De door mij aangehouden frequentie is:
- Week 1 3x 20 minuten
- Week 2 2 x 15 minuten
- Week 3 1x 10 minuten
Door de VR app op deze manier in te zetten haal ik de beste resultaten, cliënten zijn in staat om zich na deze 3 weken in visualisatie zelf terug te plaatsen op de plek waar ze zich veilig waanden zodat de focus op angsten, negatieve gedachtes, stres, enz zelfstandig doorbreken kunnen worden.
- Wat was het resultaat?
In eerste instantie vond client rust en ontspanning (dolfijnen), later kon hij meer naar zijn emoties toe. Hij heeft voor het eerst sinds jaren kunnen huilen om de jongen die hij ooit was, die niet gezien en gehoord werd. Hier kwam hij sterker uit en kon hij de regie over zijn leven terugpakken.
- Wat zijn de vervolgstappen voor de organisatie op basis van de bovenstaande bevindingen?
Ik heb gemerkt dat 6 sessie’s met de VR app zoals hierboven omschreven voldoende zijn en volstaat om cliënten weer meer in hun eigen kracht te zetten. Eventueel kunnen na een aantal maanden een aantal sessie’s opnieuw ingezet worden ter versterking naar dit is client afhankelijk. Met de VR app worden cliënten adequaat geholpen bij hun (psychosociale) psychische problematiek, angsten en traumata waardoor behandelingen korter van aard zijn.